Rosa voda otvorila je 11. po redu Školu roditeljstva u Užicu  od ukupno 20 koliko koliko će ih biti u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja. Kroz predavanja, vežbe i radionice u renoviranom prostoru na drugom spratu Centra za majku i dete  u Domu zdravlja, budući roditelji imaju priliku da dobiju stručne savete o toku trudnoće, značaju dojenja, pravilnoj ishrani trudnica i beba, porođaju i nezi bebe, kao i odgovore na ostala pitanja.

– Ponosni smo što ćemo otvaranjem ukupno 20 škola roditeljstva sistemski osnažiti postojeću mrežu škola i omogućiti ključnu podršku roditeljima sa više od 5000 beba na godišnjem nivou širom Srbije. Zajedno sa Rosa vodom smo stvorili platformu koja pruža sigurnost u periodu proširenja porodice, što je preduslov za zdravo odrastanje i vaspitanje dece- istakla je dr Snežana Pantić Aksentijević, rukovodilac Grupe za javno zdravlje, Sektor za javno zdravlje i programsku zaštitu.

U okviru inicijatve pokrenute 2015. godine pored Užica u toku ove godine podršku će dobiti roditelji iz Dimitrovgrada, Bosilegrada, Niša, Boljevca, Rume, Opova, Vršca, Bečeja i Koceljeve.

– Škole roditeljstva su mesta gde buduće mame i tate pronalaze sigurnost u snalaženju u novim ulogama. Veliku zahvalnost za uspešnost misije Škole roditeljstva dugujemo građanima koji  podržavaju inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja i doprinose da roditelji širom Srbije budu spokojniji i spremniji za nove uloge – poručila je Nada Filipović, predstavnica Rosa vode.

Za protekle dve godine škole roditeljstva su otvorene  u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji, Surdulici, Sjenici, Srpskoj Crnji, Svilajncu, Bojniku i Batočini.

- Advertisement -