Domaćinstva na ovom području do sada nisu imala uslove za priključenje na gradski vodovod. Završetkom radova na crpnoj stanici koja, po rečima načelnika Uprave za infrastrukturu i razvoj Miloja Marića, ima funkciju da pojačava pritisak, omogućeno je nesmetano vodosnbdevanje visoke zone ovog dela Sevojna.

Miloje Marić, načelnik Uprave za infrastrukturu i razvoj

Urađeno je oko 420 metara vodovodne mreže prečnika f100 i 1050 metara f75, a vrednost izvedenih radova je četiri miliona dinara, od kojih je tri finansirao Grad Užice, a jedan milion je učešće građana ovog zaseoka.
Preostaje da Zavod za javno zdravlje Užice ispita biološku i hemijsku ispravnost vode, a nakon toga će građani i praktično moći da podnesu zahtev na priključenje na ovaj vodovod. Trenutno je već uplaćeno 14 priključaka od strane građana ali se u narednom periodu očekuje priključenje i drugih koji do sada nisu podneli zahtev za priključenje.
– Posle deset godina od kada smo uradili projekat vodovoda visoke zone Sevojna konkretno za zaselak Ršumovići uspeli smo uz angažovanje gradske opštine Sevojno i grada Užica napokon da taj projekat realizujemo, – rekao je Živan Ršumović i dodao da je dvadeset domaćinstava učestvovalo u izradi prvobitnog projekta vodovod. On je pojasnio da su zbog problema radovi kasnili, ali da je ipak ostvaren cilj, posebno ako se ima u vidu da jedan broj domaćinstava nema nikakav vodovod, navedeno je u informaciji JKP „Vodovod“.

- Advertisement -