– Prilikom pokušaja ubistva razbijena je glava Borku Stefanoviću, a pre sedam dana je zapaljena kuća novinaru Milanu Jovanoviću u Grockoj. Na izborima u Lučanima policija se otvoreno stavila na stranu „naprednjačkih siledžija“, jer je privodila aktiviste opozicije, nije obezbedila biračke spiskove i biračka mesta i nije reagovala na desetine vozilabez tablica, -naveo je odbornik DS-a Jovan Marković koji je sa ostalim odbornicima DS-a, Zdrave Srbije i Dveri bojkotovao rad užičkog parlamenta.

Odbornici Saveza za Užice napustili su zasedanje Gradske skupštine Užica izražavajući protest protiv nasilja u Srbiji i ukidanja institucija.
Jovan Marković, DS

Marković je rekao da je neumesno da opozicioni odbornici učestvuju u radu Gradske skupštine i raspravjaju o komunalnoj infrastrukturi dok nasilje dostiže tačku ključanja i ukida institucije. 

U  svojim izjavama nasilje su osudili odbormok Zdrave Srbije Vladan Virijević i odbornik Dveri Dragan Babić.

Vladajuća većina predvođena SNS-om danas je usvojila budžet za iduću godinu od 2,9 milijardi dinara.

Reagujući na izlazak opozicije na početku sednice gradonačelnik Tihomir Petković potez opozicije označio je „neodgovornim ponašanjem koja u važnom momentu za grad Užice odustaje od diskusije“ i dodao da ne vidi nikakvu povezanost između izbora koji su održani juče sa usvajanjem budžeta grada Užica u kojem nije bilo izbora.

- Advertisement -