Na startu sezone besplatan ski pas, dok će u naredna tri dana važiti popust od 30  odsto, navode u „Skijalištima Srbije“.

Visina snega je od 30 do 50 centimetara na stazama, što se nije dogodilo na početku ranijih skijališnih sezona, – kaže rukovodilac skijališta  „Tornik“ Branko Blagojević koji dodaje da su pripremljene staze Tornik, Čigota i Ribnički put, a za sedam dana očekuje se i puštanje staze Zmajevac. Otvaranje i drugih staza zavisiće od padavine i minusa, kažu u „Skijalištima Srbije“.


Branko Blagojević, rukovodilac skijališta  „Tornik“

Cene ski karata više su za 10 odsto i iznose 8000 dinara za najprodavaniji šestodnevni ski  pas, odnosno 2000 dinara za jednodnevni.

Prošle zimske sezone prodali smo 50.000 ski karata za 89 dana koliko je trajala sezona i nadamo se da će ove godine više skijaša uživati na stazama i ovom prilikom želimo im dobrodošlicu, – rekao je Blagojević povodom početka sezone. 

Ski centar „Tornik“ nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490m, 9 km od turističkog centra Zlatibor. Ukupan kapacitet skijališta je oko 7000 skijaša na sat.

Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa  „sidro“, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.

- Advertisement -