Od februara čekaju nas nove cene struje, što je najavljeno još pre Nove godine. Struja će poskupeti za 3,4 odsto, pa će za potrošače koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama, a to su domaćinstva i mali kupci, koštati 7,867 dinara po kilovat-času, bez taksi i poreza.

Prema procenama, prosečan račun za električnu energiju, koji je i sada prilično visok, trebalo bi da bude uvećan za oko 150 do 200 dinara.

Redovi u EPS-u za plaánje struje nisu retkost (Foto: N. Tošić UžiceMedia)

Saglasnost za poskupljenje, na zahtev Elektroprivrede Srbije, dala je Agencija za energetiku u decembru prošle godine. Prethodno je cena električne energije korigovana 1. decembra 2019. godine za 3,9 odsto.

Od januara je na računima za struju gotovo pet puta uvećana još jedna stavka naknada za obnovljive izvore energije (OIE). Podsticaj povlašćenim proizvođačima struje iz OIE od ove godine iznosi 0, 437 dinara po potrošenom kilovat-satu, a prethodno je bio 0,093 dinara.

Trafo stanica (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku Kovid -19, sa najnovijim podacima u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati na linku UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -