U prošloj godini Užice je, po rečima Maje Vermezović, članice Gradskog veća zadužene za turizam, Užice je dobilo priznanje za 99 najboljih u Srbiji u kategoriji turističkih mesta. To je konkurs koji je organizovalo Udruženje za razvoj turizma i ekologiju uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa svim relevantnim

Maja Vermezović, članica Gradskog veća zadužena za turizam

institucijama u oblasti turizma, Turističke organizacije Srbije, TO Vojvodine, TO Beograda, Privredne komore Srbije.

– Ovo priznanje daje nam dodatni stimulans da o turizmu moramo razmišljati dugoročno i strateški, – izjavila je nedavno Maja Vermezović i istakla da na području grada Užica koje u turističkom smislu, geografski obuhvata ne samo gradsko jezgro već i područje Tare, Mokre Gore, Kremana, deo Zlakuse, ima ukupno oko 1.700 smeštajnih kapaciteta, odnosno, ležajeva.

– Ono što je karakteristično za Užice, a u čemu prednjačimo u Srbiji, to je oblast seoskog turizma. Grad Užice predstavlja primer dobre prakse jer ima oko 54 registrovana seoska domaćinstva čiji su gosti ne samo iz Srbije, već je sve veći broj njih iz inostranstva,- izjavila je Maja Vermezović.

- Advertisement -