Naslovna Ključne reči POTROŠAČKA KORPA

Ključna reč: POTROŠAČKA KORPA

KUPOVNA MOĆ Srbija među najsiromašnijima u Evropi

Od stanovnika Srbije veću kupovnu moć imaju i građani Crne Gore, koja nije članica EU, sa procentom od 61 odsto. Jedina zemlja EU sa kojom Srbija koliko toliko može da se meri, iako je slabije plasirana i od nje, jeste Bugarska sa 55 odsto, navodi ses u analizi Demostata. I kada je potrošnja po glavi stanovnika u pitanju ne stojimo baš najbolje.

PRAVA POTROŠAČA U SRBIJI SAMO NA PAPIRU Koja su potencijalna rešenja?

Prava potrošača u Srbiji najčešće su na papiru, a da bi se to promenilo, neophodne su izmene zakona i funkcionalnija rešenja. Istraživanje Centra za evropske politike (CEP) pokazuje da je deset godina od donošenja prvog Zakona o zaštiti potrošača, potrebno Srbiji da preispita postojeći model.

PREGOVORI O MINIMALCU ZA IDUĆU GODINU Počinju sredinom avgusta

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES) počeće razgovore o visini minimalne cene rada za narednu godinu sredinom avgusta, a ministri finansija i rada Siniša Mali i Zoran Đorđević imaće danas konsultacije uoči zvaničnog početka tih pregovora.

MINIMALNA ZARADA nedovoljna za minimalnu POTROŠAČKU KORPU

Ovo društvo je dovedeno da bude veoma jeftino i da samo sebe ne poštuje. „Minimalac“ je od 24-26.000 dinara a potrošačka korpa 36.000 dinara za tri člana porodice. Zato sindikat predlaže da cena rada bude 165 dinara po satu, odnosno 80 odsto potrošačke korpe.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE