Naslovna Ključne reči JOVANJDAN

Ključna reč: JOVANJDAN

SVETI JOVAN KRSTITELJ JOVANJDAN Spada među brojnije srpske slave

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas, 20. januara, slave Svetog Jovana Krstitelja, Jovanjdan, jednu od najčešćih slava kod Srba.

NA SVETOG JOVANA Srbi se bratime i kume

Na Svetog Jovana, u narodu se kaže, da se Srbi bratime i kume. Procenjuje se da je Jovanjdan po broju onih koji ga slave na trećem mestu odmah iza Nikoljdana i Aranđelovdana.

PRAVOSLAVNA CRKVA I VERNICI SLAVE IVANJDAN Rođenje svetog Jovana Krstitelja

Uz Hristovo i Bogorodičino, ovo je jedno od tri sveta rođenja koje praznuje crkva. Srbi veruju da je današnji dan toliko veliki praznik da se sunce triput zaustavlja, a slave ga i kao zaštitnika kumstva i pobratimstva.

SVETI JOVAN – JOVANJDAN Jedna od najbrojnijih slava u Srbiji

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave Svetog Jovana Krstitelja, Jovanjdan, koji je po broju onih koji slave na četvrtom mestu u Srbiji. Zbog epidemije koronavirusom i ovu slavu domaćini će proslaviti u užem porodičnom krugu.

USEKOVANJE GLAVE SVETOG JOVANA KRSTITELJA

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svetom Jovanu Krstitelju posvećeno je šest praznika tokom godine.

IVANJDAN – NAJVEĆI DEVOJAČKI PRAZNIK Pletu se venci od ivanjskog cveća

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen rođenju Svetog Jovana Preteče i Krstitelja. Jedna je od najčešćih krsnih slava u našem narodu.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE