25 C
Užice
petak, 14 avgusta, 2020
Naslovna Ključne reči AUTONOMNI ŽENSKI CENTAR

Ključna reč: AUTONOMNI ŽENSKI CENTAR

ISTRAŽIVANJE Digitalno nasilje više plaši devojke od momaka

Više od polovine srednjoškolki u Srbiji bilo je izloženo onlajn komentarima seksualne sadržine, a više od polovine momaka istog uzrasta bilo je izloženo onlajn pretnjama fizičkim nasiljem, pokazalo je istraživenje Autonomnog ženskog centra u okviru kampanje „Mogu da neću – Ljubav nije nasilje!“

DAN SEĆANJA NA UBIJENE ŽENE ŽRTVE NASILJA Ni jedna žena manje!

Dan sećanja na ubijene žene žrtve nasilja biće obeležen 18. maja uličnim akcijama i performansima koje će u Beogradu organizovati Autonomni ženski centar i Žene u crnom, u Užicu Ženski centar, a u Nišu Centar za devojke.

ZAŠTITA I PODRŠKA ŽENAMA ŽRTVAMA NASILJA TOKOM VANREDNOG STANJA

U ovih mesec dana se javilo tri puta više žena nego u uobičajenim okolnostima, pri čemu dodatno treba imati u vidu da je, zbog organizacije posla, SOS telefon dostupan samo u prepodnevnoj smeni, saopšteno je iz Autonomnog ženskog centra.

AUTONOMNI ŽENSKI CENTAR Uticaj koronavirusa na žene, mere podrške i zaštite

U vanrednoj situaciji, usluge za podršku ženama koje su preživele nasilje Autonomni ženski centar pruža putem telefona i elektronske pošte.

ODLASKOM NA KONCERT MAJE LOUIS PODRŽAVATE ŽENE SA ISKUSTVOM NASILJA

Koncert „Buđenje“ biće održan krajem februara na Dorćol Platzu, a od svake prodate karte pet odsto se donira Autonomnom ženskom centru, za podršku ženama sa iskustvom nasilja.

OTVORENO PISMO REPUBLIČKOM JAVNOM TUŽILAŠTVU

- Želimo da istaknemo da je gubitak života žena nenadoknadiv. Ako se za to ne preuzme odgovornost, žene će biti ubijane od strane svojih partnera i bivših partnera zbog propusta državnih organa koji nisu preduzeli sve što je u njihovoj moći da ih zaštite, - navedeno je u pismu Autonomnog ženskiog centara Republičkom javnom tužilaštvu.

DA LI JE KONKURS ZA SOS TELEFON NAMEŠTEN Reakcija Mreže Žene...

Čitamo u dnevnoj štampi da je konkurs za nacionalni SOS telefon za žene žrtve nasilja u porodici unapred namešten. Ministar Zoran Đorđević je odbacio brojne optužbe na račun uvođenja SOS telefona.

ISTRAŽIVANJE 80 odsto mladih doživelo neki oblik SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA

Prema istraživanju Autonomnog ženskog centra (AŽC) gotovo 80% mladih doživelo je neki oblik seksualnog uznemiravanja a svaka treća devojka u Srbiji doživljava neželjeno dodirivanje.

MREŽA ŽENE PROTIV NASILJA SOS za poštovanje zakona

Mreža Žene protiv nasilja podseća da se prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, član 64, usluge socijalne zaštite nabavljaju od pružaoca usluga socijalne zaštite koji je za to licenciran kroz postupak javne nabavke, te da i nabavka usluge Nacionalni SOS telefon za žene žrtve nasilja mora biti obavljena u skladu sa Zakonom.

U IME MUŠKOG NARODA Analiza osuđujućih sudskih presuda za prekršajno delo...

Osobe koje se odaju prostituciji u proseku se kažnjavaju više od pet puta u odnosu na korisnike usluga prostitucije, pokazuje analiza osuđujućih sudskih presuda tokom prve godine primene novog Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na prostituciju.
- Advertisement -
976FanovaLajkuj
372PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE