Članovi Gradskog veća su doneli odluku da Gordana Urošević, koja je i do sada vršila dužnost načelnika Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti obavlja tu funkciju i u naredna tri meseca.

Gradsko veće je donelo i odluku da se u naredne tri godine uloži 60 miliona dinara za unapređenje sistema javne rasvete na teritoriji grada Užica u cilju racionalizacije potrošnje električne energije. Procena je da će se ova investicija kroz uštede vratiti za četiri godine.

Na današnjoj 85. sednici Gradskog veća data je saglasnost na cenovnik ulaznica za 23. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ koji se održava početkom novembra. Cene kompleta karata se kreću od 5 000 do 10 500 dinara i po cenovniku predviđene su različite cene za promotivni period, period pretprodaje i period redovne prodaje.

U cilju unapređenja sistema javne bezbednosti i bezbednosti saobraćaja uz centralizovan video nadzor gradski većnici su doneli odluku o nabavci opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja. Postavljanjem ove opreme na Zlatiborskom putu, zatim na raskrsnici kod Prve osnovne škole i na Trgu Svetog Save, ali i na drugim javnim površinama znatno će se podići nivo bezbednosti građana i njihove imovine.

- Advertisement -