Predsednik užičkog odbora DS-a Jovan Marković izrazio je očekivanje da će prvo doći do promene vlasti pobedom na sledećim izborima Saveza za Srbiju u Užicu i Zapadnoj Srbiji posle šest godina nakaradne vlasti SNS-a.

Ljudi u Srbiji ne žele više da se dele na izdajnike i patriote, dosta nam je podela na leve i desne, žute, zelene, plave jer se društvo nalazi u ozbiljnim problemima i obični građani od opozicije traže rešenja za nagomilane probleme,- poručio je Marković koji je apelovao na sve demokratske snage da se Savezu priključe u stvaranju pobedničke odborničke liste u Užicu.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović smatra da bi održavanje lokalnih vanrednih izbora u Užicu moglo da dođe iduće godine na veštački izazvan način zbog lošeg funkcionisanja lokalne vlasti. On je rekao da je moguće bolje ostvarenje rezulta rada u lokalnoj sredini navodeći kao primer opštinu Čajetina čija lokalna vlast nije članica vladajuće koalicione većine na republičkom nivou.

Sporazum o formiranju opozicionog Saveza za Srbiju potpisali su u ime Zdrave Srbije Vladan Virijević, Dveri Vladimir Ristović, Bojan Mitrović Narodna stranka i u ime Sindikata „Sloga“ Vlade Ristanović.

Priključili smo se Savezu kako bismo mogli da učestvujemo u donošenju i primeni novog Zakona o radu. Svedoci smo da Zakon o radu za zaposlene u Srbiji je najnepovoljniji u celoj Evropi i tome možemo dodati minimalnu cenu rada koja je takođe najniža u Evropi, – rekao je Ristanović iz sindikata i dodao da će se „Sloga“ zalagati za promenu vlasti koja se brutalno obračunava sa najugroženijim kategorijama stanovništva navodeći rodelje sa decom, prava porodilja i smanjenje penzija.

- Advertisement -