Početkom naredne nedelje očekuje se pad temperature, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), ali će se zadržati na oko 18 stepeni, što je natprosečno toplo za ovo doba godine.

Posle toga, kako bude odmicao mesec, temeprature će se polako spuštati, tako da će u drugoj polovini novembra doneti jesenje vreme.

Jačeg zahlađenja neće biti u prve dve nedelje, ali se može očekivati u drugoj polovini novembra. Meteorolozi tvrde da u ovom periodu neće biti pravih jesenjih kiša, niti snega.

Što se tiče predstojećeg vikenda, svakako ćemo uživati u lepom vremenu, posebno u subotu, jer će maksimalna dnevna biti oko 25. U nedelju se temperatura spušta na 22, a u ponedeljak na oko 18 stepeni.

Jutarnje temperature u istom periodu biće – sutra oko 17 stepeni, pa će se spuštati za po stepen, da bi u ponedeljak bilo 12 stepeni.

Od ponedeljka, pa do 12. novembra, maksimalne dnevne temeprature biće oko 18 stepeni, onda će se lagano spuštati svakoga dana, da bi 12. novembra bilo 16 stepeni.

Kratko zahlađenje, prognostičari očekuju 15. novembra, za kada je prognozirana temepratura oko 11 stepeni, ali će se ona već narednog dana popeti na 16.

Tako će 17. novembra biti oko 15 stepeni, 18. novembra oko 13, dok će se ispod 10 supstiti 19. novembra. Prema istim podacima, 21. novembra živa u termometru će se kretati oko 15. podeoka, posle čega, do kraja meseca, temeprature će biti oko 12 stepeni.

- Advertisement -